lørdag, september 22, 2007

Hvilken venn vi har i Jesus

I dag var det tid for at Nenek skulle gravlegges, og vi kom for å vise og dele vår sorg sammen med familien. Mange samlet seg i huset til Wiwik, og det var satt opp telt ute som vi satt under. Tradisjonen innen islam er at de bader liket før de kler det i hvite rene klær. Dette for at hun skulle være ren og klar til å forlate denne verden. Det sto et eget telt der hun ble badet, for så å bli bært inn i huset der vi kunne få se henne og de skulle be bønnene for henne.
Ansiktet hennes var så fint, hun lå der fredelig og uten synlige smerter. Mange tårer ble felt.
Vi fikk sitte der inne og høre når de ba om at deres gud måtte ta henne til seg, og måtte tilgi hennes synder slik hun kunne nå himmelen. Det var en rar følelse å sitte der inne.
Etter bønnehandlingene i huset, ble hun båret ut i moskeen der det og ble bedt. Så gikk vi mange ned til gravplassen der hun skulle gravlegges. Det en full gravplass, der det ikke er tradisjon for å pynte på gravene. Vanskelig å finne plass å sette beina mellom alle gravene for å komme frem til plassen der Nenek skulle gravlegges. Det ble gravt et dypt hull og 4 menn sto nedi for å løfte henne ned. De passet på at hodet lå i deres bønneretning, og kroppen ble plassert sidelengs i grava.
I det de begynnte å grave over jorda hørtes det høy og fin musikk fra en kristen begravelse på andre siden av muren.
"Hvilken venn jeg har i Jesus, alt han vet og alt formår......"
Det gikk frysninger i meg, og jeg ble fyllt av en god følelse.
Hvilken venn vi har i Jesus, alt han vet og alt formår, tyngste byrde han oss letter, når til ham i bønn vi går. Akk men titt vår fred forstyrres, sorg og møye blir vår lønn.Blott fordi vi ikke bringer, alle ting til ham i bønn.
Blir du fristet eller prøvet, syntes livet kamp deg hård.Aldri skal du mistet motet, når i bønn til Gud du går.Selv om kjærest venn deg svikter, aldi svikter deg Guds Sønn.Han alene deg kan trøste, tal til ham om alt i bønn.
Blir ditt hjertet fyllt av uro, tror du trengsler forestår. Jesus er den beste tilflukt, når til ham i bønn du går. Kan en sådan venn du finne, som Guds egen kjære sønn?Bær i gleden som i sorgen, alle ting til Ham i bønn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for at du foteller oss ka dokker opplever av soger og gleder, og husk me ber for dokker.
Hels Wiwik spisielt og sei me ber til Jesus for hu og familien. Far.