søndag, september 30, 2007

Det kosta blod å være hvit i dag

Det var en klar og blå himmel vi stod opp til i dag, det betyr- VARMT. Vi hadde en rolig og avslappet morning før vi satte oss i bilen alle 5 og reiste til GKPI Immanuel i Muliorejo. Ikke så veldig langt å kjøre, men det er ut på landsbygda.

Vi ble tatt godt imot når vi kom, med kaldt vann å drikke i varmen (vanlig å servere varmt vann, men her har de forstått hva vi liker).
Gudstjenesten begynnte 10.30, det var Kjell Audun som skulle få tale i dag. Han talte over teksten om Sakkeus, hvem Jesus ønsker å ha kontakt med og hvordan Jesus var mot folket.

Jeg må si at i dag var Marielle, Benjamin og David flinke i kirka. De satt i benkene uten ryggstø i en 35 graders varme i 2 timer, uten for mye masing. Ikke verst til å være mine barn !!:)


Det var flott å få sitte der, høre sang fra hjertene. Se alle biblene som blir åpnet og ørene som villig lytter til Guds ord.
Gudstjenesten var over og vi fikk hilse god søndag til folket i kirka. Det var veldig kjekt, de var ikke redd for å ta kontakt og prate med oss.

David var helt i gir, ut på landsbygda å lete etter ender, hester og alle slags dyr. Men han fikk ikke gå aleine, det var vel minst en flokk på 20 barn som fulgte etter han, så på han tok litt på han, lo av han og ville så gå ved siden av han. Når han kom løpende inn i kirka, kom hele gjengen på 20 barn full fart etter. Morsomt å se på. David og Abang
Marielle syns ikke det var så morsomt, hun løp litt og fikk en skokk etter seg. Stoppet hun, ble hun full av hender som ville ta på håret og kinnet hennes. Jeg måtte løpe bort og forklare at det var ikke så kjekt å bli tatt på slik, hun vil ha venner å leke med som prater med henne og ikke tar. Så viss de ville hun skulle komme tilbake i kirka, måtte de heller prate og ikke klype og ta på henne. Det ble litt bedre etter det. Benjamin holdt seg for det meste inne med mannfolka, der ble han ikke plaget.
Det var masse barn i kirka etter gudstjenesten. De sang for oss, og vi fikk synge for dem. Marielle var så modig at hun sang en sang for dem helt alene på engelsk.

Marielle synger for barna

Noen som vil se oss spise
Vi ble invitert til middag i ett hus ikke langt unna kirken, fikk masse og god mat. David hadde ikke tid til å spise, han ville ut finne Abang som han hold seg fast til, og løpe rundt. Men helt trygt var det ikke, for han er hvit alene der ute. Etter en liten stund hørere jeg en David som griner høyt, jeg løper ut. Der kommer han med blod i munnvikene. Hva har skjedd ??
Det er ikke lett å holde fingrene unna når en hvit ankommer landsbyen, og en hånd ble for hard. Lille David ble kløpet til blods av beundrere. Ikke bare bare å få så mye oppmerksomhet;)
Men det varte ikke lenge før det var ut igjen, lete etter pinner og dyr.
Når det var på tide å komme seg hjemover, var det David som nekta- han ville bli igjen.

Kan dere se David inni der?

Det var kjekt å få komme til Kirka Immanuel dag, møte folket og bli kjent med nye. Men det var og godt etterpå, å reise til svømmebassenget på skolen og kjøle seg helt ned !!!


"Hold dere nær til Gud, så vil han holde seg nær til dere" Jak 4.8a

Et av versene vi fikk høre i kirken i dag.

1 kommentar:

marenioslo sa...

Saa modig du er, marielle!
Tipper du sang: "One, two, three, four, five.. once I cought a fish..."
klem maren