torsdag, november 08, 2007

Kontraster ikke bare utenpå

I dag fikk jeg reise til Jaring Halus igjen, sammen med Berit Helland, Rikke og Mari(studenter fra Norge). Det var kjekt å få komme ut igjen, treffe de herlige vennene våre.
Vi reise tidlig fra Medan så vi kunne rekke å kome til barnehagen før barna gikk hjem. I dag fortalte vi dem om hvor viktig det er å pusse tennene.
I sommer da jeg var hjemme, kjøpte jeg meg en hånd-dukke som jeg tar med meg. Den gjør susen, og barna gleder seg til å møte dukka Joe ! Når barna gikk hjem i dag, fikk alle hver sin tannbørste, tannkrem og en appelsin. Det var stort for de å få ta med seg noe hjem.

Her skulle det vært vann


Etterpå var vi rundt på tur, traff litt folk og så på hvordan det går med vannborringen. Det går ikke så bra, fordi det er et vanskelig området å finne rent vann på. De har nå prøvd 2 ganger og blitt lurt. Vannet sprutet opp begge gangene, og alle jublet og var glade for å endelig få rent vann. Men så viser det seg at etter en dag stopper vannet og de finner ikke mer. Nå skal de prøve en 3 gang, og de håper de nå kan lykkes. Skal vi være med å be om at vannet må strømme?
Veiene der ute blir bare verre og verre for hver gang vi kommer ut dit, og mange både voksne og barn faller rett som det er. De har søkt om støtte om å få fikse veien, men fått avslag. Hadde du turt å sende barna dine til skolen på slik vei hver dag?
Når vi er ute å går så kommer barna og vil være med, de er så koselige og snakker og spør. De er så glad om vi vil synge litt sammen med dem, og lære nye sanger. Ta bilde er en stor ting, og det er kjekt å ta bilde av så fine fjes. Kom til å tenke på kontraster i dag når vi tok dette bildet, dere ser vel kontrasten. Men så er det ikke bare utenpå kontraten er, den er og innvendig. Kontrasten i hjertet, hva som bor der. I meg bor det en visshet om at Jesus er min, at han er den eneste veien til frelse. En visshet om at bare ved troen på Jesus skal jeg få komme til himmelen.
Denne lille jenta lærer å tro noe annet, hun lærer å håpe på at hun kan få komme til himmelen dersom hun gjør det Muhammad sier hun skal gjøre. Hun lærer å håpe på at Muhammad er i godt humør den dagen hun dør, slik at han åpner porten og ikke stenger himmelporten.
Visshet-håp. Vil dere være med å be for folket på Jaring Halus.

De er alle elsket av Gud

1 kommentar:

Anonym sa...

For någen herlige folk. Eg håpe og ber att dokker må lukkest i arbeidet med og visa dei JESUS !!
Guds velsignelse i arbeidet !!

Far.