søndag, februar 25, 2007

Wisuda

Wati er ei jente på 29 år fra Jaring Halus (øya på påler). Hun er muslim og er en av lærerene i barnehagen der ute. Dette året har hun gått å studert for å bli lærer i Islam.
Hun ringte meg og spurte om jeg kom på eksamensfesten hennes.
Lørdag morgen kl 9, møtte jeg opp på den islamske høyskolen. Det var mange tusen samlet i salen der vi satt, jeg den eneste hvite.


Programmet begynnte, og alle måtte reise seg for noen viktige personer som kom innpå podiet. Så var det forskjellige bønner som skulle bli bedt, og alle satt med bøyde hoder. Et kor skulle synge, og tonen var så dyster og trist. "Kom la oss jobbe, kom la oss studere for å gjøre allah glad". Her var det snakk om gjerninger.

Men det var mange som var glad, endelig ferdige og vitnemålet i boks. Wati strålte og var så takknemliig for at jeg kunne komme.

Jeg ble sittene der i 3 timer. Svette og tenke. Ja jeg var den eneste hvite der, og det gjorde ikke meg noe. Men tenk om jeg var den eneste som kjenner Jesus der inne, det er jo en katastrofe. Her går de på en skole og studere og fordyper seg i koranen, hvilket evig liv og trøst kan den gi et menneske ?
"Søk derfor Guds rike og Hans rettferdighet, så skal dere få alt dette andre i tillegg"

1 kommentar:

Fam Martinsen sa...

Hei Silje. Vil bare takke for fine kommentarer,jeg har provd aa legge inn hos dere, uten hell, men naa tror jeg det gaar, Hils Benjamin og si at det var kjekt han fikk det fine diplomet for aa vaere kunnskapsrik, og dele kunnskapen. ting har virkelig ordnet seg fint her nede, men vi savner tiden i Indonesia, det var litt mer virkelig liv der, her er det veldig turistifisert. Men vi har funnet en fin menighet og ungene trives. hils alle, klem fra oss