søndag, desember 09, 2007

For første gang i kirka

I går venta jeg besøk av ei venninne. Hun er muslim og er aktiv i å undervise barn i den islamske læren. Det blei seint før hun kom, og det nærma seg tiden før jeg måtte gå på korøvelse. Da hun kom viste det seg hun hadde planer om å bli natta over hos oss, og det setter vi pris på. Men hun kunne ikke være i huset alene med Kjell Audun mens jeg var på korøvlese. Så jeg spurte om hun ville være med, og det ville hun.
Jeg kjente jeg var spendt, for en muslim har egentlig ikke lov å gå inn i en kirke.
Vi starta øvelsen vår med å be til Jesus. Vi sang sanger om Jesus, og jeg fikk fortelle litt om hva det vi synger handler om-julen.

Hun ble sittende helt bak i kirka alene, mens vi stod framme og sang. Det var et litt uvirkelig syn for meg, se henne sitte der med jilbaben godt knyttet på seg der i kirkebenken.
Jeg ba om at Gud måtte tale til henne slik bare han kan.

I dag morges til frokosten var det hun som begynnte å snakke, og sa at det var så fint å høre oss synge i kirka. Hun fikk samme gleden over å høre sangen, som hun får av å se et lite barn.
Jeg spurte om hun noen gang hadde vært inne i ei kirke før. Men dette var hennes første gang inne i ei kirke i hennes 34 år lange liv.

Kan dere være med å be om at det ikke må være hennes siste !!!


2 kommentarer:

oddi sa...

Flott og spennende å lese om livet i Indonesia!

Besøkte Nils Fredrik her om dagen, og han sa at dere planlegger å bli sørlendinger fra sommeren av... Ikke dumt!!

Anonym sa...

hei! Fantastisk!!!Så kjekt å høre at de får kjenne på gleden og freden istedenfor frykt.Nå e papsen din her å sette luke opp til loftet vårt. Takk for julekort kjempekjekt! hils alle fra oss. Klem fra Gry