søndag, mai 27, 2007

Tenk, rent vann

Våkna tidlig som vanlig, det er jo samåbarn i huset. I dag reiste vi til Jaring Halus sammen med Ms Michelle, læreren til Marielle. En stolt Marielle skulle få ha med læreren på tur. Det blr en VARM dag på sjøen.Marielle og Ms Michelle
Når vi kom på kaia var det et myldrene liv, det skulle være bryllup på øya og en gjeng med gjester skulle med båt over. Jeg kjente jeg ble litt bekymra, reise med barn og en så full båt.

Men heldigvis så ropte de alle de innbudte gjestene førs over alle i en båt, og det ble fullt det. Men det er ikke fullt før det renner over her heller. Vi satte oss i vår båt med god plass og fornøyd over at båten endelig begynnte å gå. Det var ikke langt vi kom før vi traff på den overfylte båten som trengte hjelp der midt på sjøen. Så da bandt de et tau så vi skulle dra båten, ikkeheltbra for en liten moter. Det gikk et lite stykke så måtte flere båter komme til å skubbe og dra for at bryllupgjestene skulle komme seg på fest.
Det er fasinerende å bare studere hvordan de løser problemer her, til tider tror jeg ordtaket deres er " hvorfor gjøre det lett, når det kan gjøres vanskelig".

Vi kom oss nå til slutt ut på øya, til Davids store glede - det fins gjeiter der. Så er han igeng med sin hobby. Vi spaserte bort til barnehagen der Ms Michelle fikk møte lærerene og se barnehagen for å gi ideer og tips til dem. De setter så stor pris på hjep de kan få for å gjøre det bedre.

Vi gikk en tur på øya, og gikk forbi den nye vannpumpa som er bygd. Den er nesten helt ferdig nå, må bare litt lenger ned så det reine vannet kommer. Spruten står opp av røret nå, og det vil bli til glede for mange husstander der ute. Nå er det slik at øya er delt inn i 5 området, og hvert område har en dag hver 5 dag der de kan få vann. Når det kommer ny pumpe nå, med reinere vann vil det blir bedre for dem alle.

Snart ferdig vannpumpe

Det var kjekt å komme ut på øya igjen, er en stund siden sist etter sykdom her hjemme. Treffe venner og ut på tur. Barna storkoste seg, og Benjamin full fart der ute med venner for å finne alle slags sjødyr.

Turen hjem igjen fikk vi haik med en fiskebåt, tror du ikke midt utpå der traff vi båten med gjestene (nye gjester) i full stopp - men denne gang kjørte vi forbi.


Vil dere fortsatt huske på folket på Jaring Halus i bønn og oss som reiser ut dit, tenk om Jesus kunne fylle hjerte deres med sin kjærlighet !!

Ingen kommentarer: