søndag, januar 14, 2007

Tanker, tro og tradisjoner

Eg fortsette litt på Helland sitt innlegg på bloggen, for det e ofte en undre seg øve tankar og tro som de har her ute. En dame spurte faren: Hvorfor er barna mine så urolige? Svar: Joda, det er en enkel forklaring på det. Du var med Ibu Silje til Samosir når du var gravid, og der stoppa dere og ga mat til apene langs veien. Hva gjør jeg da? Gå på leit og finn litt apehår, en god del faktisk. Kok dette opp og smør barnet ditt inn. Du vil klart merke forskjell. Besøk hos bestemor for første gang: Bestemor så glad for å få litt tid med barnebarna. Men før de skilles spytter bestemor dem i panna, med en god klyse. Smører det godt inn i panna - da vil barnet få et godt og lykkelig liv framover. Den nyfødte tulles godt inn i tøy etter fødsel og en god stund fremover. Vær forsiktig når du åpner, så bein og armer ikke faller av. Vær så snill å ikke fiske når kona di er gravid, barnet kan få hareskår. Barna er nettopp blitt ett år, og nå er det ikke lenge før språket skal læres. Men for å få fortgang i dette, og være sikker på at det kommer riktig. Tar man 2 grønne friske blader og sprekker forann munnen til barnet og ber en bønn. Sånn, nå kommer nok språket ganske snart. Som dere sikkert hørte fra nyhetene, var det flom på grensa til Ache nå i jula. Mange mistet hus og hjem, og noen mistet sine kjære. Jeg snakka med sjåføren(muslim) vår om dette her og sa hvor fælt jeg syns det var. Kommentaren var: det er nå ders egen feil, de synder så mye der borte. Det samme svaret fikk jeg fra den andre sjåføren(kristen), jeg snakka om en familie der alle hadde fått en sykdom. Han sa: ja de har nok synda stort mot Gud. Indoneserene er et flott folk, vi er så glad i dem. Men det er rart å merke hvor forskjellig vi er i tanker og tradisjoner. Så forskejllige at vi av og til må riste på hode. Og det samme gjør de av oss !!!

4 kommentarer:

Liv Jorunn sa...

Jeg kommer snart ikke gjennom døra deres lenger jeg. Er blitt så tjukk fordi jeg har ledd og fnist for mye. Er din skyld, Silje. DIN skyld! :-)

Margrete sa...

hehe.. liv jorunn, du mååå slutta å le så masse!!!! og du Silje, føre na t fall når du e så sinnsykt morsomme heile veien...;)

Me altså, kunne d gått an at me hadde ein sånn skype-samtale me dåkke i klassen?? sånn at klassen min og kan få bli litt kjent me dåkke! d hadde vore någe d! :)

Silje og Kjell Audun sa...

Ja det går bra, må bare avtale tid så me kan gå på kontoret og skype litt . Her hjemme får vi det ikke ned,
Men det kan vi. Si en tid dere, så ska me svara om det går.
Kjekt.

Margrete sa...

Konge d! :) Akkurat denna vekå så reise me på turne, man-fre, så då ser me neste veka??
SNAKKAS (bokstaveligt talt!!! )