lørdag, mai 03, 2008


Wiwik + Didi = Sant

I dag den 3 Mai 2008 var den store dagen for Wiwik, hun er blitt kona til Didi. Wiwik er barnepiken vår, og vi er sååååå glad i henne. Det var flott å få være med å se henne gift med Didi. Måtte de leve lykkelig sammen alltid.
Treffer Wiwik i døra, klar til å giftes bort. Men hvor er Didi, her må det ringes litt.

I moskeen bare 15 meter fra huset blir de gift. Imamen siterer hva de skal si for å bli gift. Som symbol bruker de og 100 000 Rp lapp, for å vise at de er mer verdt enn det. De var nervøsne begge to i dag, men så fine atte.


Nå er de gift, så da er det på tide med tradisjonelle tradisjoner fra Java. Brud og brudgom kommer fra hver sin ende og møtes på et teppe. Der ligger det ett fat med vann og blomster, og det ligger et fat med egg. Når de møtes skal de gå rundt dette sammen med forloverene. Etter hver setter bruden seg på kne, holder foten til brudgommen og knuser ett egg med foten hans. Deretter vasker hun foten med egget og vannet som blomstene ligger i.
Det er en javanesisk dame som leder denne siansen, og snakker javanesisk. For meg høres det ut som "kakling".


Tradisjonen er og slik i ett javanesisk bryllup at brudeparet skal ha på seg drakter fra de plassene i Indonesia som familiene kommer fra. I løpet av den tiden jeg var der fra 9 til 14.00 hadde de på seg 4 forskjellige drakter.

Javanesisk drakt

Drakt Mandeiling

Drakt fra Padang


Ja så blei de gifte. Måtte de få ett godt liv sammen, der de kan få vera gode med hverandre. Min største bønn er at de må få bli kjent med Jesus sammen.

Ingen kommentarer: