onsdag, februar 27, 2008

Hva skjer for tiden??

Ja det blir lengre og lengre mellom hver gang det blir blogging. Ideene har liksom stoppet opp, selv om vi hver dag opplever mye flott. Travle dager er det og, så kan og være en grunn.

Mye av tankene våre går og om dagene 3mnd frem. Tenk det er bare 3 mnd til vi reiser hjem til Norge, og skal starte nytt liv hjemme på Tveit;) Ja det skal bli hjemme for oss snart. Det er med glede og gru vi tenker på å reise ifra Indonesia og våre venner her. Spennede blir det for barna med ny skole og finne nye venner, og det samme for oss voksne. Men det er ett godt inntrykk vi har fått av folket på Tveit;)

Så nå er vi på full utkikk etter hus på Tveit, og tror at Gud vil sørge for oss på den beste måten.

Ny finstas

I dag har eg og Marielle fått oss ny finstas, og me e veldig stolte begge to. Marielle var så glad hu ville helst ikkje ta den av seg, men me blei enige om at det var en festdrakt og ikkje sykkeldrakt. Dette ska me ha på oss når Wiwik gifte seg ;) Drakten er en indonesisk drakt og heter Kebaya.

Ikke feil

Det føltes ikke feil i det hele tatt for ett par uker siden, vi reiste 5 damer på tur uten menn og uten barn til Samosir. Tidlig fredag morgen bar vi avgårde, og seint søndagskveld kom vi tilbake. Det var så godt og avslappende, sove så lenge vi ville, spise så lenge vi ville, lese bok en hel dag, ligge i sola og bare smøre seg selv inn med solkrem, ha juice for selv, gå tur uten å passe på noen, ingen tidspress, ingen avtaler........rett og slett avslappende og deilig og helt riktig !!

Mannfolka hjemme var flinke, tok seg av barn og matlaging og hadde søndagskolen. Takk kjære gode mann !!!

Og takk Tabo og Samosir !!!


Bakery sale

Onsdag neste uke skal Tasbi Saturday School ha bakery sale på den internationale skolen. Det blir spennende å se hvor mange penger vi kan klare å samle inn. Vi skal bake så melet fyker, og satser på at disse rike utlendingene blar opp sedlene sine.

Vi skal nemlig smale inn penger til barn som trenger det. Ibu Erna er ei dame som hver uke samler over 50 barn hjem til seg. Dette er barn som ikke har foreldre som bryr seg eller har mulighet til å bry seg om barna. Foreldre som lever som prostituerte, foreldre som er ute hele dagen fra barna. Barna kommer ut i harde miljø, de er på gata for å skaffe penger og ikke alle går på skolen. Ibu Erna tar imot dem, hun vasker dem, bryr seg om dem og lærer dem å lese og skrive.

Så vær med å be om at vi kan få samle inn masse penger til disse barna, og be for barna at de må få kjenne Jesu kjærlighet gjennom Ibu Erna. At selv om de ikke får den støtte de skulle hatt hjemme, at det Ibu Erna gir dem kan få betydning for livet fremover !!


2 kommentarer:

Liv Jorunn sa...

FY FILLÆRN så fine dere er, Marielle og Silje!!

Og gjett hvem som gleder seg til å feriere på Tveit neste år:)

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Hei Silje og Kjell Audun. Kjekt å følge med på bloggen deres. LYkke til med siste måneder i Indonesia, og inngangen i Tveit. Vi har bodd i tre år i Tveit, og det er der vi føler er hjemme. Flott bygd - og flotte mennesker i frikirka...Tror dere har all grunn til å gle dere, selv om det jo alltid er spennende og nifst å skulle begynne på nytt et helt nytt sted.
Elisabeth